2017. 6. heti menĂŒ
sponsored links
CsĂŒlök krumplival Ă©s hagymĂĄval egyĂŒtt sĂŒtve |
Ezeket ettĂŒk a hĂ©ten:
HĂ©tfĂ”:
MaradĂ©k eltĂŒntetĂ”s Ă©telek, a leves Ă©s a pogĂĄcsa is maradĂ©k törtkrumplibĂłl:
Babérleveles-tejfölös burgonyakrémleves
(A maradĂ©k krumpli egy rĂ©szĂ©t forrĂł vĂzzel simĂĄra turmixoltam, Ă©telĂzesĂtĂ”vel, sĂłval Ă”rölt borssal Ă©s babĂ©rlevĂ©llel ĂzesĂtettem, 2-3 evĂ”kanĂĄl tejföllel savanyĂtva alaposan kiforraltam. Nagyon finom krĂ©mleves lett belĂ”le.)
(40 dkg törtkrumpli, 50 dkg liszt - fele finom, fele rĂ©tes -, 2 mokkĂĄs kanĂĄl cukorral meglangyosĂtott 1 dl tej, amiben felfuttattam kb. 3,5 - 4 dkg friss Ă©lesztĂ”t, 15 dkg VĂ©nusz sĂŒtĂ”margarin. - EzekbĂ”l sima, fĂ©nyes tĂ©sztĂĄt dagasztottam, majd beledagasztottam kevĂ©s aprĂłra vĂĄgott szalĂĄmi vĂ©get Ă©s kevĂ©s sonkĂĄt, majd duplĂĄjĂĄra kelesztĂ©s utĂĄn tepsire pakoltam, tetejĂ©t tejszĂnes tejföllel lekentem Ă©s 200 fokra elĂ”melegĂtett, lĂ©gkeverĂ©ses sĂŒtĂ”ben gyorsan kĂ©szre sĂŒtöttem.) Isteni finom volt!!
Kedd:
SpenĂłtos spagetti, vagy
sajtkrémes-pörcös spagetti
Szerda:
Ebéd: Szójaszószos-gyömbéres zöldségleves tésztåval
Vacsora: KakukkfĂŒves-rozmaringos-fokhagymĂĄs sĂŒlt csirkecomb tepsis krumplival
A krumplit Ă©s a csirkecombokat sĂłval, Ă”rölt borssal, fokhagyma granulĂĄtummal Ă©s Ă©pp csak leheletnyi kakukkfĂ»vel Ă©s rozmaringgal is ĂzesĂtettem.
CsĂŒtörtök:
"GombĂłc" leves - vagy inkĂĄbb nudli leves
Legkisebbikem råkérdezett, hogy nincs-e egy kis maradék törtkrumpli, hogy egy kis gombóclevest fÔzzek. Most nem volt, de fÔztem, most hosszabb lével, hogy a krumpli fÔzÔleve is mehessen a levesbe. A tésztåhoz 1 kg åttört krumplit 1 fehér kanål sót és 0,5 kg lisztet hasznåltam fel.
"Tapcsikolt" pogĂĄcsa - olajban sĂŒlt krumplis pogĂĄcsa ugyanabbĂłl a tĂ©sztĂĄbĂłl
én csak magåban szeretem, de a gyerekek lekvårral ették
PĂ©ntek:
HĂșsleves cĂ©rnametĂ©lttel - 4-4 db alsĂł-felsĂ” combbĂłl, zöldsĂ©gekkel
Levesben fĂ”tt hĂșsok grillezve, krumplipĂŒrĂ©vel. - Csak vacsora utĂĄn jutott eszembe, hogy elfelejtkeztem a fĂ©nykĂ©pezĂ©srĂ”l.
Szombat:
"Töki pompos" - avagy kenyĂ©rlĂĄngos krumplis kelt tĂ©sztĂĄbĂłl (35 dkg törtkrumpli, 45 dkg finom liszt, 1 dl tej2 mokkĂĄskanĂĄl cukorral meglangyosĂtva, 2,5 dkg Ă©lesztĂ” a cukros tejben felfuttatva, 1 fehĂ©r kanĂĄl sĂł, 7-8 dkg margarin, pici olaj), tejfölös-friss sajtkrĂ©mes alappal, hagymĂĄval, sima fĂŒstölt Ă©s erdĂ©lyi szalonna darabkĂĄkkal, kolbĂĄsszal, szalĂĄmival, sajttal
hagymĂĄs-fĂŒstölt Ă©s erdĂ©lyi szalonnĂĄs-kolbĂĄszos-sajtos |
hagymĂĄs-fĂŒstölt Ă©s erdĂ©lyi szalonnĂĄs- szalĂĄmis-sajtos |
VasĂĄrnap:
HĂșsleves cĂ©rnametĂ©lttel pĂ©ntekrĂ”l
CsĂŒlök vele sĂŒlt krumplival Ă©s hagymĂĄval (a csĂŒlköt mĂ©g Szilveszter elĂ”tt vettem, akkor tisztĂtva, 3 darabra vĂĄgva lefagyasztottam, kb. 90 dkg volt, most felszeleteltem, sertĂ©ssĂŒlt fĂ»szerkeverĂ©kemmel ĂzesĂtettem, ugyanolyan fĂ»szerezĂ©sĂ» krumplival Ă©s hagymĂĄval 175 fokon, lĂ©gkeverĂ©sen sĂŒtöttem alufĂłliĂĄval letakarva jĂł 2,5 ĂłrĂĄn ĂĄt, utĂĄna 250 fokon pirĂtottam meg.)