017. 2. heti menü - GasztroBlogok.hu

2017. 2. heti menü

2017-01-15

sponsored links

Ezeket ettük a héten:

Hétfõ:
Elõzõ napok maradékait fogyasztottuk el (csirkepörkölt, sült tarja, stefánia vagdalt), vagy szendvicset.

Kókuszgolyó, kakaós golyó - utóbbi is a a szokásos lekváros kókuszgolyó masszából, instant cukrozott kakaóba forgatva, mazsolával töltve



Kedd:
8 db pulykaszárnycomb csontjából lassan fõtt csontleves, külön sós vízben megfõzött csigatésztával
(A 8 szárnycomb húsát lefejtettem, lebõröztem, apróra vágva 2 csomagban lefagyasztottam késõbbi felhasználásra - akár pörkölt, rizseshús, brassói, vagy egyéb apró húst igénylõ fogás készülhet belõlük.)



Sárgaborsó fõzelék - csak úgy magában, ebbõl csak én ettem, isteni volt


Szerda:
Sárgaborsó fõzelék  elõzõ napról csak úgy magában, vagy serpenyõben Zepter módszerrel sült csirkecombbal,
rizseshús csirke szárnyközepekkel és  serpenyõben sült csirkecomb


Csütörtök:
Pulykacsont leves csigatésztával (keddrõl)


Krumplis lángos maradék törtkrumpliból, magában, tejföllel-sajttal, vagy lekvárral
(kb. 50 dkg margarinos törtkrumpli, 60 dkg finom liszt, 1 dl tejben 2 mokkáskanál cukorral felfuttatott kb. 4 dkg élesztõ, 1 csapott fehér mûa. kanál só, 2 evõkanál tejföl, pici tej, kevés olaj, - ezek szép ruganyos, sima tésztává dagasztva, duplájánál nagyobbra kelesztve, olajban megsütve)





Péntek:
Rakott krumpli most újra virslivel, kétféle kolbásszal, tojással, sok tejföllel, reszelt sajttal




Este:
Szendvics szalámival, a maradék tojásokkal, uborkával, csípõs piros arannyal és reszelt sajttal



Szombat:
Húsleves 4 db egész csirkecombból, zöldségekkel, gyorsfõzõ fedõvel, külön fõzött cérnametélttel


Sült csirkecombok - a levesben elõfõzött húsokból, pici sóval megpergetve, sütõben pirosra sütve, krumplipürével


Este:  
Zabpelyhes-mandulás keksz, az évekkel ezelõtt sütött zabpelyhes-diós keksz receptje alapján, a diót mandulára cserélve. 10 percig sütöttem elõírás szerint, mégis kicsit jobban megsült, mint kellett volna, ezért a szélét és az alját citromreszelõvel megreszeltem kicsit, és máris eltûntek a túlsült részek. Csak úgy magában, lekvárral megkenve, vagy gyümölcsjoghurttal, mindenképpen finom, jó ropogós volt.



Vasárnap:
Elõzõ napról maradt húsleves cérnametélttel


A második fogások 1 egész csirkébõl:
Csirkepörkölt tésztával - a combokból, szárnyakból, farból, hátból, mellcsontból


Rántott hús a mellfilékbõl  sültkrumplival, majonézzel  




Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/01/2017-2-he...

sponsored links

Keres?s