017. 07. heti menü - GasztroBlogok.hu

2017. 07. heti menü

2017-02-20

sponsored links

Ezeket ettük a héten:

Hétfõ:
Tojásos-köményes rántott leves


Mexikói zöldséges párolt rizs (zöldbab nélkül) rántott csirkemellcsíkokkal 
(A rizs hasonlóképpen készült, mint a linken, csak most gomba nélkül, fél fej felaprított hagymával és kb. 25 dkg mirelit mexikói zöldségkeverékkel, amibõl kiválogattam a zöldbabot - visszaraktam a tasakba, jó lesz legközelebb. A fûszerezéshez kevés ételízesítõt, sót, kávéskanálnyi szárított oregánót, pici õrölt borsot és csiliport használtam. A hús panírozásánál kimaradt tojáshoz ütöttem még egyet, pici sóval elhabartam, és az került a tojásos levesbe.)


Este: Almás muffin, - mert már olyan régen volt

Kedd:
Zepter módszerrel sült csirke felsõcombok sültcsirke fûszerkeverékemmel ízesítve, elõzõ napról maradt rántott csirkemell,  párolt rizs, sültkrumpli


Szerda:
Lencseleves kolbásszal
(nem gyorsfõzõ fedõvel, mégis mire a zölségek megpuhultak, a lencse is megfõtt)


Puncshabos kelt palacsinta



Csütörtök:
Csirkepörkölt alsó combokból és szárnyközepekbõl sós krumplival vagy tésztával


Péntek:
Elõzõ napról marad ételek átalakítva:
Csirkegulyás 
(csirkepörkölt maradékból ugyanúgy készítettem, mint régebben  marhapörkölt maradékból)


Kelt krumplis bucik szalámival-kolbásszal  
(mint az elõzõ hetek krumplis pogácsái, de valami miatt ez a tészta folyton ellágyult, ezért nem is tudtam rendesen megformázni.  Az íze azonban ugyanolyan finom volt.)




Szombat: 
4 db farrészes csirkecombból gyorsfõzõ fedõvel készült leves (zöldségekkel, cérnametélttel)



a levesben fõtt 4-4 felsõ és alsó comb meggrillezve, margarinos törtkrumplival  (- én ketchuppal is megspricceltem a krumplimat)



Kakaós keksz
(most nem kézzel lapítottam el a keksz masszából készült golyókat, hanem egy apró lyukú reszelõvel. Így gyorsan és egyenletesen ellapultak a fólia közé helyezett tésztagolyók, ráadásul azonnal mintájuk is lett, igaz nem nagyon látszott. Még annyi változás történt, hogy nem porcukrot, hanem kristálycukrot használtam, de ez sem rontott rajta. Ugyan olyan, ha nem még ropogósabb finomság lett, mint elõzõleg, és a 60 db alapanyagköltsége nem volt több, mint kb. 350,- Ft.) 





Vasárnap:
Tortát sütöttem Anyukám szülinapjára, hasonlóképpen, mint  ITT, csak a kakaó nélküli piskótával, a meggyszemeket kettévágtam, hogy ne legyen olyan magas a torta. És most nem csináltam nagy díszítést, csak megkentem vaníliával ízesített hulalával a tortát és néhány kettévágott meggyszemmel díszítettem. Egyszerûsége ellenére így is nagyon finom volt. 



Nem fõztem, csak vacsorára készült pár szelet melegszendvics  (szalámis, kolbászos, sonkás), de ezekrõl nem készült kép

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/02/2017-07-h...

sponsored links

Keres?s