0 perc munka, nagy halom házi zsömle - GasztroBlogok.hu

10 perc munka, nagy halom házi zsömle

2015-05-25

sponsored links


Az uram találta ezeknek a zabpelyhes zsemléknek az alapreceptjét a mókuslekvár.hu-n. Azóta minimum hetente sütünk, nagyon finom, és nemkülönben gyorsan kész van. Kb. annyi munka van vele, mint a galuska készítésével, csak ki kell kupacolni a tepsikre, és zsemléket (bevallom én jobban szeretem, ha lapocskák lesznek) formázni a masszából két kanál segítségével.

Kocsis Mikei Erikának már több, mint két hónapja megígértem, hogy lefényképezem a zsömléket, de mindig hamarabb megettük, mint ahogyan alkalmam lett volna rá. Most pótolom a fényképezést, a zsemlekészítést pedig jó szívvel ajánlom mindenkinek. Fõleg azoknak, akik kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy otthon süssék meg a reggelire valót, de eddig bátortalanok voltak. Az egyszerûsége és a kevés munkaidõ igénye miatt ez kiváló rajtgép.

Írtam az elõbb, hogy az alapreceptet. Eredetileg ezt a receptet fedezte fel az uram, ami a Hajnié, de átvariálta az itthon aktuálisan megtalálható lisztek szerint, és így már az Erikáéra is hasonlít. Még annyit, hogy mi friss élesztõt szoktunk használni. Ez is azt mutatja, hogy bátran lehet variálni azokból az alapanyagokból, amit a kamránkban találunk, tehát nem kell félni a kipróbálásától.

Hozzávalók (Mi ennek a dupláját csináljuk -mert sokan vagyunk- így 18 db tenyérnyi nagyságú zsemlét szoktunk kapni): ...

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2015/...

sponsored links

Keres?s