0 hétköznapi étel kozmetikai használata - GasztroBlogok.hu

10 hétköznapi étel kozmetikai használata

2010-09-19

sponsored links

A jó szakácsot arról is megismerni hányféle módját ismeri a tojás elkészítésének. Egyet azonban sokan nem ismernek, hogyan készítsünk belõle maszkot. Sok egyszerû étel meglepõen eredményes a kozmetikában is, és gyakran ugyanolyan jó vagy jobb eredményt érhetsz el vele mint a bolti megfelelõjükkel. (Jótanács: ha érzékeny a bõröd vagy megviselt a hajad elõször csak egy kis felületen próbáld ki az alábbiakat)

 

1 - Tojásfehérje maszk. Egy tojásfehérje puhára verve elég, hogy betakarja az arcod. Ugyanúgy mint más maszkokkal, várd meg amíg teljesen megszárad és öblítsd le az arcodról. Arcbõröd észrevehetõen frissebb és feszesebb lesz.

 

 

 

2 - Zabpehely arclemosó. A zabpehelynek nyugtató hatása van a bõrre és segít megszüntetni az arc pirosságát. Testlemosótól a maszkig sokféleképpen használható, de a legegyszerûbb az arclemosó: Egyenlõ arányban keverj össze langyos mézet citromlével, aztán keverj bele ugyanannyi zabpelyhet amíg masszává összeáll. Vidd fel az arcodra, majd melegvízzel öblítsd le.

 

 3 - Ecetes hajtisztító. Cseréld le a hajkondícionálódat havonta egyszer-kétszer ecetre és megszabadulsz a lerakódásoktól, egyúttal hajad is fényesebb és puhább lesz. Ne használj sötét és drága eceteket. A pénztárcádnak is jobb és eredményesebb is, ha maradsz alma- vagy fehérborecetnél. Ne csináld ezt gyakrabban mint 2-3 hetente, különben kiszáradhat a hajad.

 

4 - Méz és barnacukor testradír. Keverj össze mézet barnacukorral amíg a képen látható massza nem lesz az eredmény. Tartsd a kezedügyében tusolkáskor és testradírként használva illatosnak és üdének érzed majd magad utána.

 

 

5 - Citromos hajfrissítõ. Megszállott strandolók szokták ezzel frissíteni fürtjeiket. Keverj össze fél citrom levét egy tenyérnyi hajkondícionálóval, vidd fel a hajadra, fésüld át és öblítsd le. (Figyelem: festett vagy színezett hajra nem ajánlott!) 

 

 

6 - Kávé: bõrradír és hajfény. Valamire még használható a kávézacc mielõtt eldugítaná a lefolyódat. Dörzsöld az arcodra, majd mosd le. Bõrfrissítõ hatású, de ha érzékeny a bõröd akkor inkább ne kísérletezz. A maradék kávét kávézaccal és hajkondícionálóval keverve hajfényként is szokták használni sötét hajhoz.

 

7 - Teafilter szemfiatalító. Bár az örökös elsõ házi praktika az uborkaszelet a szem duzzadtságának enyhítésére, a fõtt fekete-tea filterével még kedvezõbb hatást érhetsz el. Helyezd (lehunyt) szemeidre és hagyd hogy a csersavak tegyék a dolgukat. Kb. 5 perc megteszi a hatását!

 

8 - Olivaolaj hidratáló. Egyet elhihetsz az olasz nagyiknak: az olivaolaj tökéletes hidratáló. Használj túl sokat és olyan illatod lesz mint egy adag tésztának. De a kevesebb, néha több alapon testápoló vagy masszázsolaj lehet belõle. Ha nem eseted az olivaolaj, akkor próbálkozhatsz mandula-, mogyoró- vagy arganolajjal is.

 

 

9 - Szódabikarbóna fogfehérítõ. Keverj össze egy teáskanál szódabikarbónát egy negyed teáskanál hidrogénperoxiddal és kész az eredményes fogfehérítõ. Nincs fogkrémíze? Ízesítsd mentával!

 

 

10 - Keményítõ mint hintõpor. Rendkívül finom és könnyen felszívódik, pont mint a babahintõpor. Tegyél bele valami illatos fûszernövényt mint a rozmaring, zsálya vagy levendula és mixerrel keverd egyenletesre. Szitáld ki a nagyobb levéldarab maradékokat, és máris felfrissítheted bármelyik testrészedet.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... maitre.blog.hu/2010/09/19/10_hetkozna...

sponsored links

Keres?s