~ ÖRMÉNY PALACSINTA ~

2018-06-30

sponsored links

Ha szeretitek a palacsintát, és ha szeretitek a szilvalekváros palacsintát, akkor az örmény palacsintát is szeretni fogjátok. Nálunk nagy kedvenc, a dióval és a tejfölös öntettel turbózva igazán fincsi. Tartalmas levesekhez tökéletes fogás, sok sikert hozzá! ? A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin 2018. februári számában is.


Hozzávalók 6 személyre:
a palacsintához:
?   1 tojás
?   1 csipet só
?   1 nagy csipet cukor
?   20 dkg liszt
?   kb. 5 dl víz
?   3 evõkanál olaj
a töltelékhez:
?   1 kis üveg szilvalekvár
?   2 marék dió
a sütõtálhoz:
?   kevés vaj
az öntethez:
?   4 tojás
?   2 evõkanál porcukor
?   1 nagy pohár tejföl (330 g)
a tálaláshoz:
?   porcukor


A palacsinta hozzávalóiból a megszokott módon csomómentes tésztát készítünk, 1/2 órát pihentetjük. Kisebb, kb. 16 cm átmérõjû palacsintákat sütünk belõle.
Mindet megkenjük szilvalekvárral, meghintjük darált dióval, és feltekerjük. A tekercseket 3-3 egyforma darabra vágjuk, és kivajazott sütõtálba sorakoztatjuk.
A tojást kikeverjük a porcukorral és a tejföllel, a palacsintacsigákra öntjük. Elõmelegített, 180 fokos sütõben aranysárgára sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/06/ormeny-pa...

sponsored links

Keres?s