~ ZÖLDSÉG PAKORA ~

2017-04-23

sponsored links















A napokban kaptam egy levelet a Bonduelle cégtõl, melyben kérték a címemet, hogy küldhessenek számomra egy ajándékcsomagot... Természetesen válaszoltam a levélre, de azért furdalt a kíváncsiság, hogy miért is érdemeltem ki, így ismeretlenül eme kedves gesztust. A választ megkaptam, egyszerûen tetszik nekik a blogom és úgy gondolták megajándékoznak a termékeikkel. Nagyon jól esett, és örömmel fogadtam a cég termékeit. Egyébként nagyon kedvelem õket, heti szinten vásárolok tõlük, mert jó minõségû, megbízható áruk. A csomagban konzervek, üveges termék, konyharuha, vágódeszka és fakanál volt. 



 Köszönöm még egyszer a kedvességet, jó érzés ilyen visszajelzéseket kapni. Máris felnyitottam belõle két dobozt és összeütöttem egy remek ebédet...


Hozzávalók: 1-1 doboz Bonduelle Salsa illetve Zöldborsó konzerv, 1 közepes burgonya, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 diónyi gyömbér, 1 tojás, 3 kanál zsemlemorzsa, fûszerek: 1-1 mokkáskanál: só, bors, római kömény, szárított chili paprika, garam masala és aprított petrezselyemzöld. Bundázáshoz: felvert tojás, zsemlemorzsa. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: jázmin rizs, édes mustármártás.


A hagymát, a gyömbért és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára megfõzzük. Mikor megfõtt, leszûrjük, villával megtörjük és kihûtjük. A konzervek levét leöntjük, egy tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a tört burgonyát, a pirított hagymás keveréket, a tojást, a morzsát és a fûszereket.




Lazán összekeverjük az egészet. A kész masszából vizes kézzel dundi kroketteket formázunk és bebundázzuk õket. Elõször felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk õket. 




A kész kroketteket bõ, forró olajban aranybarnára kisütjük. Sütés után papírtörlõre szedjük, hogy a felesleges zsiradék leitatódjon róluk. Forrón tálaljuk a rizzsel és a mustárszósszal. Ropogós, fûszeres vega étel...






Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s