~ TÚRÓS CSERESZNYÉS VILLÁMSÜTI ~

2017-06-14

sponsored links



Topfa Feingeback az eredeti neve ennek a süteménynek, persze gyümölcs nélkül - de ha már szezonja van akár a cseresznyének vagy a meggynek, miért is ne kerülhetne bele. 
Tényleg nagyon gyorsan összeállítható, hiszen csak összekell keverni a hozzávalókat, a többi pedig a sütõ dolga. Kicsit egészségesebbé refolmáltam, próbáljátok ki így is.

?HOZZÁVALÓK?
- 6 tojás
- 6 ek xilit
  1 tk vaníliakivonat
- 1 kis poharas tejföl ( 175 g )
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 14 dkg fehér tönkölyliszt
- csipet só
- 1 tasak sütõpor
- 5 dkg mazsola
- 20 dkg magozott cseresznye

  • A sütõt 200 °C - ra elõmelegítjük. 
  • A tojást a cukorral kézi habverõvel kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a túrót. Ízesítjük vaníliával és citromhéjjal, majd hozzáforgatjuk a sütõporral elkevert lisztet, a mazsolát és a cseresznyét.
  • A masszát egy közepes méretû ( kb 20 x 30 cm ) kivajazott és liszttel behintett tepsibe öntjük és kb 35 perc alatt megsütjük.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s