~ TÖKMAGOS - ASZALT PARADICSOMOS PIZZAFONATOK ~

2017-02-19

sponsored links



?HOZZÁVALÓK? 4 db - hoz
Tészta : 
- 35 dkg pizzaliszt ( Nagyi titka )
- 15 g friss élesztõ
- 1 tk cukor
- fél ek só
- 1 ek olívaolaj
- kb  2 , 5 dl langyos víz
Töltelék :
- 25 dkg túró
- 5 ek tökmagolaj
- kb 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- 4 ek pirított tökmag
- só - ízlés szerint

  • Az élesztõt kevés cukros vízben futtassuk fel. A lisztet és a sót szitáljuk egy tálba, közepébe készítsünk mélyedést, öntsük ide a felfutott élesztõt és az olívaolajat, majd kezdjük el dagasztani, fokozatosan hozzáöntve a langyos vizet. A tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára.
  • A túrót törjük át egy villával, keverjük össze a tökmagolajjal és az aprított tökmaggal, sózzuk ízlés szerint.
  • Ha a tészta megkelt osszuk két egyforma gombócra, majd nyújtsuk ki kb 30 x 40 cm - es nagyságúra, kenjük rá a töltelék felét és szórjuk meg a lecsepegtetett és apróra vágott aszalt paradicsommal. A tésztát a szélesebbik részénél fogva tekerjük fel és az így kapott rudat vágjuk hosszában ketté, majd a  külön - külön tekerjük össze úgy, hogy a vágott fele felülre essen. Így járjunk el a másik tésztagombóccal is.
  • A fonatokat helyezzük sütõpapírral bélelt tepsibe, kelesszük 20 percig és 200 °C - on süssük szép pirosra.



Ötlet : Tante Fanny receptfüzet



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/02/...

sponsored links

Keres?s