~ TEJPASZTILLA ~

2017-08-20

sponsored links














Néha van olyan érzésem, hogy kell egy falatnyi kényeztetés. Amikor nem éhes vagyok, hanem csak úgy valami jól jönne... Emlékszem, a karamellás boci cukorka volt a kedvencem, de amit mostanság lehet kapni, hát az nem az igazi... Régen kívül porhanyós volt, beleül pedig néha folyós és kásás. Ja, és a papírjába mindig bele volt ragadva. Ettõl volt izgalmas. Mire leszedegettük róla azt az átkozott papírt, addigra még jobban kívántuk az ízét. Ettõl már csak egy fokkal volt jobb, a Frutti. Halványsárga, halvány rózsaszín és halványzöld színük volt. Hû, de rég volt. A mai cukorkáknak nincs olyan ízük, hiába ugyan az a nevük. Nahát, már megint a múltban kotorászom, nem hiszem el..., de ez van, ha röpül az idõ az ember feje felett. Szóval, itt egy házi cukorka tejporból és sûrített tejbõl. Ugyan homlok egyenes más, mint amirõl eddig beszéltem, de a lényegét tekintve, hasonló a mivoltja. Ez egy eredeti Filippínó recept, melyet a Pinterest-en találtam. Helyi kedvencnek számít. Egy-két rudacska elrágcsálása, kellõképpen kielégíti olthatatlan vágyunkat valami apró íz iránt.


Hozzávalók: 200 gr zsíros tejpor, 1 csésze sûrített tej, 1 csipet só.


A hozzávalókat tálba tesszük, majd apránként adagolva hozzá a sûrített tejet, kanállal "vizes homok" állagúra keverjük. 






Ez után kézzel tömény gombóccá gyúrjuk az egészet. Inkább kemény legyen mint lágy, mert akkor nem lesz formálható a massza. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk a masszából, majd felvágjuk õket tetszés szerinti hosszúságra. Az enyémek kb. 7 cm-ek lettek. 



Mikor elkészültek, tejporban megforgatjuk és celofánba becsomagoljuk õket. Hûtõben, dobozkában sokáig elállnak.





Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s