~ T?KMAGOS H?KIFLI ~

2022-12-06

sponsored links



?HOZZ?VAL?K?
- 10 dkg t?kmag, 20 dkg liszt, csipet s?
- 8 dkg cukor, 15 dkg hideg vaj, 2 ek t?kmagolaj
- 1 tasak van?li?s cukor
- van?li?s porcukor  - a forgat?shoz

  • A t?kmagot egy sz?raz serpeny?ben megpir?tjuk, majd miut?n kih?lt, finomra dar?ljuk. A lisztet egy t?lba m?rj?k, hozz?adjuk a t?kmagot, a cukrokat, a s?t ?s elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozz?adjuk az olajat ?s j?l ?sszegy?rjuk. Ha sz?raz lenne kev?s hideg vizet adjunk hozz?. 
  • A t?szt?t frissen tart? f?li?ba csomagolva legal?bb 30 percre h?t?be tessz?k. Ezut?n kb 20 g - os darabokat lecs?p?nk,  ?s apr? kifliket sodrunk bel?le. A kifliket s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sorakoztatjuk ?s 170 ?C - ra meleg?tett s?t?ben, kb 13 perc alatt megs?tj?k. 
  • P?r ek porcukrot elkever?nk egy tasak van?li?s cukorral ?s meghempergetj?k benne a langyosra h?lt kifliket. 



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2022/12/...

sponsored links

Keres?s