~ SZEZÁMMAGOS ROPOGÓS ALMA ~

2017-01-12

sponsored links












Egy diétás desszert mindig jól jön a téli estéken, fõleg, ha almával készül. Még a lelkiismeretünk is csendben marad, mert egyáltalán nem számít ártalmas bûnözésnek. Akár az esti Tv. nézés közben is majszolhatjuk nyugodt szívvel. Hát nem nagyszerû ?! De bizony az. És persze arról már nem is beszélve, hogy sülés közben az almából kiolvadó karamellás cucc amiként bevonja a pirult szezámszemeket, hogy az milyen finom!, na arról ódákat lehetne zengeni. Szóval, aki szereti a bundás almát, annak ezt kötelezõ megkóstolnia. A receptért köszönet a fészbuknak...


Hozzávalók 4 személyre: 4 darab piros alma, 2 tojás, 2 csésze szezámmag, kevés tönköly liszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 2 teáskanál barna cukor. 


Az almákat vékonyan meghámozzuk, a csumáját középrõl kitoljuk egy csumázóval, majd felszeleteljük kb. 1 cm-es karikákra. A tojást tálba ütjük, villával elkeverjük. A szezámmagot tálba szórjuk, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot. Az almakarikákat elõször a lisztbe, majd tojásba, végül a szezámba forgatjuk. Egy sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a panírozott almaszeleteket és elõmelegített sütõben 180 °C-on, egyszer megfordítva pirosra, ropogósra sütjük. Kicsit kihûtve tálaljuk. 






Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s