~ SWEDISH PASTRY ~

2017-02-21

sponsored links




?HOZZÁVALÓK?
Tészta : 
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 - 2 ek hideg víz
Égetett tészta : 
- 240 ml víz
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
1 kk mandulaaroma
Máz :
15 dkg porcukor
- 1 ek puha vaj
- 1 tk mandulaaroma
- 2 ek tej

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd átlátszó fóliába csomagolva 1 órára hûtõbe tesszük.
  • Az égetett tésztához, a vizet a sóval és a vajjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tûzrõl és hozzákeverjük a lisztet. Visszatesszük a tûzre és addig kavargatjuk amíg a massza elválik az edény falától. Kicsit hûlni hagyjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és végül az aromát.
  • A linzertésztából 2 db 10 x 30 cm - es csíkot nyújtunk, sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd mindkét tésztacsík tetejére rásimítjuk az égetett tésztát.
  • 175 °C - on kb 60 percig aranybarnára sütjük.
  • A máz hozzávalóit kikeverjük és a kihûlt sütemény tetejére simítjuk.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/02/...

sponsored links

Keres?s