~ SAVANYÚ KÁPOSZTÁS HARCSA ~

2017-12-12

sponsored links















?HOZZÁVALÓK?
1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg harcsafilé
- 1 vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 púpozott teáskanál õrölt pirospaprika
- pár szem egész bors
- 2 - 3 babérlevél
- 1 csokor kapor
- 10 dkg füstölt szalonna
- só, õrölt bors
- tejföl - a tálaláshoz

  • A káposztát mossuk meg hideg vízben, majd jól nyomkodjuk ki.
  • A szalonnát kockázzuk fel, süssük a zsírjára, majd szedjük ki a pörcöt. A zsiradékon dinszteljük meg a finomra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával és engedjük fel kevés vízzel.Tegyük hozzá a káposztát, a babérlevelet és az egész borsot. Öntsük fel a borral és pirítsuk át, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a káposztát, azután lefedve fõzzük puhára. Végül keverjük hozzá a felaprított kaprot és ízesítsük sóval, borssal.
  • A harcsát szeleteljük fel, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy felhevített serpenyõben pirítsuk át mindkét oldalát.
  • A káposzta felét helyezzük egy hõálló tálba rendezzük el rajta a harcsaszeleteket és fedjük be a maradék káposztával. 200 °C - ra melegített sütõben süssük kb 15 percig. Tejföllel és kaporral megszórva tálaljuk.

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s