~ RIBIZLIS GRÍZ DESSZERT ~

2018-06-16

sponsored links
















Nem tudom, ki hogy van vele, de én a ribizlit igazából úgy szeretem, ha frissen a bokorról csipegethetem és úgy eszem meg. Mivel erre régóta nincs már esélyem sem, vettem egy dobozkával a piacon. Egy kedves öreg nénike árulta, már csak ezét is döntöttem a ribizlivásárlás mellett... A sütõt nem akartam bekapcsolni, ezért valami gyors desszertre gondoltam. A poharas krémek itthon nagyon mennek, így fõztem egy lágy és krémes grízkrémet, majd pár babapiskótát elmorzsolva, máris elkészült a délutáni finomságunk. Egyszerû, nagyszerû és nagyon finom volt! Málnával is ki lesz próbálva...


Hozzávalók négy kehelyhez: 200 gr. friss ribizli, 1,5 bögre tej, 1/2 bögre víz, 2 kanál cukor, 2 kanál étkezési keményítõ, 4 kanál búzadara, 1 csipet só, 1 kiskanál vanília esszencia, 10 db. babapiskóta. 

 A tejet lábosba mérjük, hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot és a sót. Kevergetve felfõzzük. A vízben elkeverjük az étkezési keményítõt, majd a már kissé besûrûsödött grízhez keverjük, és összefõzzük az egészet. Ízesítjük a grízkrémet a vaníliával, majd néha megkevergetve langyosra kihûtjük. A ribizlit szitában megmossuk és leszemezzük, a babapiskótát szétmorzsoljuk. Négy kehely aljába teszünk két-két kanál piskótamorzsát, erre kanalazzuk a grízkrém 3/4 részét, majd jöhet egy kevés piskótamorzsa és a leszemezett ribizli. A végén rátesszük a maradék grízkrémet is. Díszítjük a kelyhet morzsával és ribizlifürttel. Behûtjük és úgy tálaljuk. 








Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s