~ RAFFAELLO LIKÕR ~

2017-12-07

sponsored links










Még ha nem is vagyunk mi nagy alkohol fogyasztók, így Ünnepek tájékán azért lecsúszik néha egy-két kupica, a gyengébbik "körömlakkokból". Pont ilyen elnyalogatós fajta, ez a kókuszos likõr is. Irtó egyszerû elkészíteni és egy kis behûtés után máris kóstolgathatjuk a végeredményt. Persze azért óvatosan, mert a jóból is megárt a sok, hiszen van némi alkoholtartalma. Nem azt mondom, hogy kerítés szaggató, de azért van benne stájer...  Karácsonykor pont megfelelõ lesz, jót kívánni vele.


Hozzávalók: 12 db. Raffaelló golyó, 80 gr. cukor, 300 ml tejszín, 200 ml zsíros tej, 100 ml vodka, 3-4 evõkanál kókusz reszelék. 


A Raffaello golyókat késsel felaprítjuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket, a tejet, a tejszínt és lassan felmelegítjük. Mikor felforrt, kevergetve még fõzzük kb. 3-4 percig. Fõzés után sûrû szitán át leszûrjük és hozzákeverjük a vodkát. Formás üvegekbe töltjük a likõrt, légmentesen lezárjuk és hûtõben tároljuk. 2-3 hétig simán eláll. Ja, persze ha kitart addig...
Ötlet: Pinterest







Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s