~ OLASZ FAGYLALTTORTA ~

2018-07-19

sponsored links

Ezt a finomságot még tavaly nyáron készítettem, már éppen ideje volt, hogy felkerüljön a blogra is. Imádtuk, csak ajánlani tudom. Van benne cseresznye ?, pisztácia, csokoládé ? és krémlikõrbe mártott babapiskóta. Jól hangzik, ugye? Bármikor elõvehetjük a fagyasztóból, és pillanatok múlva már fogyasztható is a jeges finomság. Sok sikert hozzá! ? A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin tavaly augusztusi számában is.


Hozzávalók 18 cm-es tortához:
?   20 dkg cseresznye
?   2 evõkanál amaretto likõr
?   5 dkg natúr pisztácia
?   5 dkg étcsokoládécsepp
?   4 tojássárgája
?   8 dkg aranybarna nádcukor
?   4 dl zsíros tejszín
?   1 evõkanál vaníliakivonat
 kb. 17 babapiskóta
?   kb. 1,5 dl csokoládés krémlikõr
a díszítéshez:
?   kakaópor
?   porcukor
?   natúr pisztácia
 étcsokoládécsepp


A tortaformát folpakkal kibéleljük.
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és az amarettóba áztatjuk. A pisztáciát durvára daraboljuk. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd 1?2 percig tovább verjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a cseresznyét a levével együtt, a pisztáciát, a csokoládét és a vaníliakivonatot.
A babapiskótát falatnyi darabokra tördeljük, a krémlikõrbe mártjuk, és a tejszínes keverékkel a tortaformába rétegezzük. Ráhajtjuk a folpakot, és legalább 5 órára mélyhûtõbe tesszük. Tálalás elõtt kb. 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, tálra borítjuk, és eltávolítjuk a fóliát. A torta tetejét meghintjük kakaóval és porcukorral, pisztáciával, csokoládéval díszítjük. Szeletekre vágva kínáljuk.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/07/olasz-fag...

sponsored links

Keres?s