~ OLASZ FAGYLALTTORTA ~

2018-07-19

sponsored links

Ezt a finoms√°got m√©g tavaly ny√°ron k√©sz√≠tettem, m√°r √©ppen ideje volt, hogy felker√ľlj√∂n a blogra is. Im√°dtuk, csak aj√°nlani tudom. Van benne cseresznye ?, piszt√°cia, csokol√°d√© ? √©s kr√©mlik√Ķrbe m√°rtott babapisk√≥ta. J√≥l hangzik, ugye? B√°rmikor el√Ķvehetj√ľk a fagyaszt√≥b√≥l, √©s pillanatok m√ļlva m√°r fogyaszthat√≥ is a jeges finoms√°g. Sok sikert hozz√°! ? A receptet megtal√°lj√°tok a Kif√Ķzt√ľk gasztromagazin tavaly augusztusi sz√°m√°ban is.


Hozzávalók 18 cm-es tortához:
?   20 dkg cseresznye
?   2 ev√Ķkan√°l amaretto lik√Ķr
?   5 dkg nat√ļr piszt√°cia
?   5 dkg √©tcsokol√°d√©csepp
?   4 toj√°ss√°rg√°ja
?   8 dkg aranybarna n√°dcukor
?   4 dl zs√≠ros tejsz√≠n
?   1 ev√Ķkan√°l van√≠liakivonat
 kb. 17 babapisk√≥ta
?   kb. 1,5 dl csokol√°d√©s kr√©mlik√Ķr
a díszítéshez:
?   kaka√≥por
?   porcukor
?   nat√ļr piszt√°cia
 √©tcsokol√°d√©csepp


A tortaform√°t folpakkal kib√©lelj√ľk.
A csereszny√©t megmossuk, kimagozzuk, negyedelj√ľk, √©s az amarett√≥ba √°ztatjuk. A piszt√°ci√°t durv√°ra daraboljuk. A toj√°ss√°rg√°j√°t a cukorral kihabos√≠tjuk, majd 1?2 percig tov√°bb verj√ľk a tejsz√≠nnel. Beleforgatjuk a csereszny√©t a lev√©vel egy√ľtt, a piszt√°ci√°t, a csokol√°d√©t √©s a van√≠liakivonatot.
A babapisk√≥t√°t falatnyi darabokra t√∂rdelj√ľk, a kr√©mlik√Ķrbe m√°rtjuk, √©s a tejsz√≠nes kever√©kkel a tortaform√°ba r√©tegezz√ľk. R√°hajtjuk a folpakot, √©s legal√°bb 5 √≥r√°ra m√©lyh√Ľt√Ķbe tessz√ľk. T√°lal√°s el√Ķtt kb. 10 perccel kivessz√ľk a fagyaszt√≥b√≥l, t√°lra bor√≠tjuk, √©s elt√°vol√≠tjuk a f√≥li√°t. A torta tetej√©t meghintj√ľk kaka√≥val √©s porcukorral, piszt√°ci√°val, csokol√°d√©val d√≠sz√≠tj√ľk. Szeletekre v√°gva k√≠n√°ljuk.FolytatŠs a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/07/olasz-fag...

sponsored links

Keres?s