~ NARANCSOS - VANÍLIÁS PUDING ~

2018-05-20

sponsored links













Kellemes és hûvös desszert, sütés nélkül. Könnyen megúszhatjuk a desszert készítés fáradalmas munkáját, ha ennél a pudingnál tesszük le a voksunkat. Két kis lábaska elég az elkészítéséhez és percek alatt le is tudhatjuk vele a munkát. Persze azért azt elárulom, hogy a hûtése tovább tart ennél, ezért érdemes 2-3 órát rászánni a teljes dermedésére. Ilyenkor jó barátunk lehet egy vödörnyi jégkocka, ami segíthet a lehûtésében.  


Hozzávalók 10 szelethez: 600 ml tej, 200 ml tejszín, 120 gr. cukor, 75 gr. étkezési keményítõ, 1 kávéskanál vanília eszencia, 1 csipet só. Narancsos pudinghoz: 600 ml. narancslé / 100 %-os /, 100 gr. cukor, 75 gr. étkezési keményítõ. Szóráshoz: kókuszreszelék.


Külön-külön a fehér, illetve a narancsos pudinghoz, kisebb edénybe mérjük a hozzávalókat, majd állandóan kevergetve, nem túl magas hõfokon, hogy ne legyen majd csomós a krémünk, sûrûre megfõzzük a pudingokat. Egy kerek, mélyebb üvegtálat kiöblítünk hideg vízzel, majd elõször a fehér pudingot, utána a közepébe pedig a narancsos pudingot öntjük bele, forrón. Kanállal néhol belekeverünk egy picit, majd frissen tartó fóliával letakarjuk a tálat. A fóliát pár helyen szúrjuk meg késel, hogy a pára elillanjon belõle. Hidegre tesszük hogy kihûljön, majd hûtõben dermesztjük tovább a teljes megszilárdulásig. Tálaláskor kókusszal szórjuk meg és úgy vágjuk szeletekre.








Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s