~ MÁRVÁNYOS KALÁCSSZÍVEK ~

2017-02-14

sponsored links



Kép  : internet 

?HOZZÁVALÓK? - 6 db - hoz
- 25 dkg liszt
- 12 g  friss élesztõ
- csipet só
- 6 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 ek kakaópor
- 3 dkg olvasztott vaj
kb 1, 5 dl langyos tej
és még : 
- 1 tojássárgája , pici tej - a lekenéshez

  • 1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztõt és az 1 tk porcukrot, majd felfuttatjuk.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztõt, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. A tésztát kétfelé osztjuk.
  • A kakaóport összekeverjük annyi vízzel, hogy sûrû masszát kapjunk, majd hozzádolgozzuk a tészta egyik feléhez. Mindkét tésztagombócot letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük.
  • Ha tészta megkelt, 6 - 6 egyforma gombócokká osztjuk. A világos tésztát kerekre nyújtjuk, közepére helyezzük a kakaós tésztagolyót és fölötte összecsipkedjük, majd lefelé fordítva az illesztéssel ovális alakúra kinyújtjuk. Ezután a tésztát félbe hajtjuk és a szélesebb részénél fogva bevágjuk, de nem vágjuk el teljesen. Az így kapott két tésztarészt kifelé fordítjuk, kialakítva ezzel a szív formát. 
  • Az  elkészült szíveket  sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük a pici vízzel elkevert tojássárgájával és kb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C - on, szép pirosra sütjük. 

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/02/...

sponsored links

Keres?s