~ MOGYORÓS BONBON ~

2017-02-12

sponsored links



 Nem vagyok a bonbon gyártás mestere, egyrészt mert elég idõigényes, megfelelõ eszközök kellenek hozzá és a mi a legfontosabb dolog a készítéséhez az a türelem.  Nem mintha nem lenne, de . . . 
 Ezek a bonbonocskák tényleg szívbõl készültek és nagyon finomak. 


?HOZZÁVALÓK?
- 15 dkg fehércsokoládé
- 1 tk étolaj
- mogyorókrém
-  mogyorószem

  • A csokoládét vízgõz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. A szilikon forma mélyedéseit teljesen kitöltjük a csokoládéval, a felesleget pedig  lehúzzuk egy spatulával. Pár perc után egy tál fölé fordítjuk a formát hogy kicsöpögjön a felesleges csokoládé. Ezután hûtõbe tesszük annyi idõre, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul.
  • Egy nyomózsák segítségével betöltjük a formába a mogyorókrémet és  mindegyikbe 1 - 1 mogyorószemet helyezünk. Ismét hûtõbe helyezzük amíg a mogyorókrém megdermed, majd lezárjuk a bonbonok tetejét : egy kanállal rákanalazzuk az olvasztott csokoládét a tetejére, majd a felesleget spatulával lehúzzuk.
  • Ismét hûtõbe tesszük és kb 1 óra múlva kifordítjuk a kész bonbonokat a formából.

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/02/...

sponsored links

Keres?s