~ KÁVÉS-CSOKOLÁDÉS KEKSZTORTA ~

2017-02-20

sponsored links














A legjobb dolog ami a vajas keksszel történhet az az, hogy ha bekenjük jó sok csokoládé krémmel és lerakosgatjuk õket szépen egymás tetejére... Így lesz belõle egy fain torta. Egy gond van ezzel a tortával, illetve bocsánat, kettõ: hogy nagyon finom és hogy, kell rá várni egy napot. Igen, sajnos csak másnap ehetõ a puhulás végett... De ha készítés közben sûrûn kóstolgatjuk a krémjét, akkor talán kibírjuk másnapig. Utána pedig "mosom kezeim" az elmaradt diéta miatt.... Isteni!


Hozzávalók a krémhez: 4 db tojás, 160 gr cukor, 1 kiskanál vanília esszencia, 100 gr. étcsokoládé, 4 kanál keserû kakaópor, 150 gr. vaj, 1 csipet tonkabab reszelék /elmaradhat, helyette mehet bele egy kis fahéj /, 2 csomag vajas keksz / 500 gr. /, 2 dl. fekete kávé. Tálaláshoz: 2 kanál apróra vágott étcsokoládé, kevés kakaópor.


Elõször a krémet készítjük el. Egy kisebb lábast vízgõz fölé helyezünk és alatta felforraljuk a vizet. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, majd habverõvel felhabosítjuk. Utána hozzáadjuk a csokoládét, a 2 kanál keserû kakaóport is és kevergetve besûrítjük az egészet. Ez legalább negyed óra. Akkor jó az állaga, ha belemártunk egy kanalat és hátoldalát szépen, sûrûn bevonja a krém és szinte le sem folyik róla. Ekkor levesszük a tûzrõl és teljesen kihûtjük. Ha hideg a csokikrém beletesszük a vajat és a tonkababot/ fahéjat, majd felhabosítjuk egészet. Ez után összeállítjuk a tortát. Egy tálcára frissen tartó fóliát teszünk és lerakunk kettesével 8 db. kekszet. Az egészet bekenjük egyenletesen csokikrémmel. Ez után megint keksz réteg jön, csak ezeket a kekszeket már megmártjuk a lefõtt fekete kávéban. Majd csokikrém és megint keksz. 6 réteg legyen a keksz. Végül a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. Nem kell simára, jó ha rusztikus, egyenetlen az egész. Hidegre tesszük és egy egész éjszakát pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon a krémtõl. Másnap megszórjuk a tortát a vágott csokidarabokkal és egy kevés keserû kakaóporral. Szeletekre vágva tálaljuk.








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s