~ K?POSZT?S - SONK?S PALACSINTA ~

2022-11-18

sponsored links



 ?HOZZ?VAL?K?
- kb 60 dkg fejes k?poszta, 2 ek cukor, s?, bors, kev?s olaj
Palacsinta :
- 2 toj?s, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tk s?, 50 ml olaj
- kb 2 dl sz?dav?z, 4 - 5 ek s?lt k?poszta
Besamel :
- 2 ek vaj, 2 ek liszt, kb 6 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt ( karakteresebb ?z? ) 
- s?, bors, ?r?lt szerecsendi? - ?zl?s szerint
T?ltel?k :
- kb 30 dkg sonka ( lehet f?st?lt is ), a megmaradt s?lt k?poszta
- 3 - 4 ek besamel, 5 dkg reszelt sajt, apr?tott petrezselyem 

  • A k?poszt?t nagylyuk? reszel?n lereszelj?k, majd enyh?n s?zzuk ?s kb 15 percig ?llni hagyjuk,  ezut?n j?l kinyomkodjuk a lev?t?l. Egy nagyobb serpeny?be cukrot karamelliz?lunk, r?tessz?k a k?poszt?t ?s j?l lep?r?tjuk, majd hozz??nt?nk annyi vizet hogy ellepje ?s puh?ra p?roljuk, K?zben ?tes?tj?k s?val ?s borssal. 
  • A palacsinta t?szta hozz?val?it csom?mentesre keverj?k, majd hozz?adjuk a kih?lt k?poszt?t ?s 30 percig pihentetj?k, majd a massz?b?l forr? serpeny?ben, kev?s olajon a szok?sosn?l vastagabb palacsint?kat s?t?nk. 
  • A besamelhez a vajat felhev?tj?k, megpir?tjuk benne a lisztet, majd fel?ntj?k tejjel ?s m?rt?s ?llag?ra f?zz?k - ha sz?ks?ges adunk hozz? m?g tejet. ?zes?tj?k  ?s hozz?keverj?k a sajtot.
  • A sonk?t tetsz?legesen felv?gjuk, hozz?adjuk a k?poszt?t, a sajtot, a petrezselyemet ?s kb 3 - 4 ek besamelt. 
  • A palacsint?k k?zep?re tesz?nk a t?ltel?kb?l, a k?t sz?l?t r?hajtjuk, felg?ngy?lj?k ?s h??ll? t?lba rendezz?k. Meglocsoljuk besamellel, megsz?rjuk sajttal ?s fogyaszt?s el?tt, grill fokozaton p?r per alatt ?ts?tj?k. 


?tlet : F?men?

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2022/11/...

sponsored links

Keres?s