~ HÚSVÉTI FÉSZEK~

2018-03-18

sponsored links


















Szuper praktikus fészek kókuszból, amit bármilyen krémmel meg lehet tölteni, éppen amilyen kedvünk támad. Mivel Húsvét közeledik, maradtam a sima vaníliás krémnél, ami jól passzol a fehér csokoládéval bevont apró tojásokhoz. Abszolút gazdaságos recept, hiszen a tojásfehérje a kehelyhez kell, a tojássárgája pedig a selymes krémhez. Egy fészek bõven elég egy személynek, így ha nem is a locsolóknak szánjuk, a Húsvéti ebédünk után egy kellemes desszert lehet általa.


Hozzávalók 6 db.-hoz: 4 tojás, 2-3 kanál cukor, 1/4 mokkáskanál só, 200 gr. kókuszreszelék, kenéshez kevés olaj, 4 dl tej, 4 csapott kanál porcukor, 1 kiskanál vanília esszencia, 4 csapott evõkanál étkezési keményítõ, 1 csipet só. Díszítéshez: apró csokoládé tojás.


A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékbõl a csipet sóval és a 2-3 kanál cukorral, kemény habot verünk. A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket. Egy hatos muffin forma mélyedéseit vékonyan kiolajozzuk, majd  elosztva benne a kókuszt, vizes kézzel csészéket alakítunk ki belõlük. 
 


150 °C-on 20-25 perc alatt világosra kisütjük a kókuszcsészéket. Sütés után kihûtjük, majd óvatosan kiszedjük a csészéket a formákból. Míg sülnek csészék, addig megfõzzük a vaníliakrémet is. A tejet egy kisebb lábosba töltjük és forrásig melegítjük. A sárgájákhoz adjuk a cukrot, a csipet sót és a vaníliát, majd elektromos habverõvel felhabosítjuk az egészet. A végén hozzákeverjük az étkezési keményítõt is. Mikor a tej már kezd forrni, habverõvel állandóan kevergetve, hozzáfolyatjuk a sárgáját és sûrû krémmé fõzzük az egészet. Letakarva, hogy ne bõrösödjön meg a krém teteje, kihûtjük. A krémet a csészékbe töltjük, majd kirakjuk a tetejüket az apró csokoládé tojásokkal. Tálalásig hûvösen tartjuk. Ha kimaradna a krémbõl, tegyük pohárkákba és gyümölccsel megrakva azt is tálalhatjuk. 








Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s