~ HURRIKÁN PISKÓTAROLÁD ~

2018-07-10

sponsored links














Van, amikor ennénk valami egyszerû süteményt, ami nem bonyolult, nem órákig tart az elkészítése, nincs benne semmi extra, csak úgy finom és kész... Ez a rolád pont ilyen. Tökéletes megoldás egy délutáni kávé vagy forró kakaó mellé. de megállja a helyét mondjuk egy tartalmas leves után is, mint desszert. És ha még mellé gömbölyítünk egy adag vanília fagylaltot is, na akkor lesz csak élvezetes az elfogyasztása. 


Hozzávalók: 4 tojássárgája, 70 gr. cukor, 30 gr. tej, 30 gr. olaj, 70 gr. liszt, 2 evõkanál sötét kakaópor, 1 kiskanál vanília esszencia, 4 tojás fehérje, 50 gr. porcukor, 1 csipet só. Tálaláshoz: porcukor, pisztácia


Egy tálba tesszük a tojássárgájákat, a 70 gr. cukrot, a tejet, az olajat, a vaníliát, majd habosra keverjük az egészet. Beleszitáljuk a lisztet a csipet sóval, és kikeverjük az egészet. A kész masszát kettéosztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük az 50 gr. porcukorral, majd elfelezve azt, óvatosan beleforgatjuk a fehér, illetve a kakaós tésztába. Veszünk egy kb. 25 x 25 cm-es tepsit és sütõpapírt fektetünk bele, majd a sárga tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát nyomózsákba töltjük, és egyenes sorokban a fehér tésztára nyomjuk úgy, hogy elfedje azt. Egy fakanál végét belenyomjuk a tésztába és össze-vissza húzogatva, összeborzoljuk vele a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy sárga tészta ne látszódjon ki majd alulról... A tepsit elõmelegített sütõbe tesszük és 180 °C-fokon kb. 20 perc alatt megsütjük benne a piskótát. Mikor megsült, sütõpapírostól feltekerjük és hagyjuk kihûlni. Mikor kihûlt, kitekerjük a piskótát a papírból, vékonyan megkenjük a tetejét egy kevés lekvárral és jó szorosan feltekerjük. Háromszög alakban felszeleteljük a süteményt, majd egy kevés porcukrot és vágott pisztáciát szórunk a szeletek tetejére. 









Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s