~Holland szelet ~

2017-02-17

sponsored links

Finom süti.


Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg vaj vagy margarin
160 gr porcukor
2 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
4 evõkanál olvasztott méz
kb.1 deci tejföl
Krém:
6 deci tej
7 evõkanál liszt
1 evõkanál cukor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
1-2 evõkanál kakaó
2 vaníliás cukor
3-4 evõkanál barack lekvár
Máz:
10 dkg fehér csoki
3 evõkanál olaj
pár csep piros ételfesték

Készül:
A tésztához a lisztet eldörzsölyük a vajjal vagy a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, mézet és annyi tejfölt hogy rugalmas tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk majd zsírpapíron kinyújtjuk és 180 fokos sütõben világosra sütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük az 1 evõkanál cukorral és egy kevés tejjel (mint mikor pudingot fõzünk) a többi tejet fölforalyuk és belefõzzük a lisztet. Hagyjuk telyesen kihülni. A vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukoral és a hideg krémhez adjuk. Kétfelé osztjuk az egyik feléhez 2 vaníliás cukrot adunk a másikhoz hozzáadjuk a kakaót.
Kitöltjük a lapokat: Lap-kakaós krém-lap-lekvár-lap-világos krém-lap
A tetejére csokimáz. Összeolvasztjuk a csokit az olajjal és pár csep festékkel hogy rózsaszín legyen.




Folytats a blogon ... vanilla-daniela.blogspot.com/2017/02/...

sponsored links

Keres?s