~ CUKKINI HAJÓ ~

2017-04-26

sponsored links














Szeretem a zsenge bébi cukkinit, olyan sokféle képen fel lehet használni. Rántva, töltve, grillezve, levesként vagy akár csokoládés kevert süteménybe is kiváló. Most megtöltöttem. Ami a kezem ügyébe került a hûtõbõl, azt bizony beletettem a töltelékbe. Pont ettõl lett nagyon finom. Kb. 20 perc az összerakása és ugyan ennyi idõ alatt meg is sült. Tehát egy negyvenpercnyi törõdés után, máris lehet teríteni... Azt hiszem egy ilyen finomságot ennyi idõ alatt elkészíteni nem nagy fakszni. 


Hozzávalók 2 személyre: 2 zsenge cukkini, 1 kisebb csirkemell filé, 2 szál újhagyma, 1 doboz Bonduelle salsa konzerv, 50 gr. bacon szalonna, 1 kanál olaj, 2 evõkanál sûrített paradicsom, 1 evõkanál aprított, napon szárított paradicsom, 2 evõkanál tejföl, 2 evõkanál reszelt parmezán sajt, 1 magozott chili paprika, só, bors, 1-1 mokkáskanál oregánó, kakukkfû, bazsalikom. Tálaláshoz: jázmin rizs, koktél paradicsom.


A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és hosszában félbe vágjuk. Kiskanállal kivájjuk belõle a középsõ puha magház-húst, majd aprítva félretesszük. A cukkini hajókat letesszük egy tûzálló tál aljába, gyengén megsózzuk õket és betesszük a mikrohullámû sütõbe 5 percre. Kissé elõpároljuk õket. Közben egy serpenyõben az olajat felforrósítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, majd lepirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, az apróra felkockázott csirkemellet és elkezdjük sütni az egészet. Mikor lesült kissé a hús, akkor hozzáadjuk a salsa konzervet, a cukkini kivájt húsát, az aszalt paradicsomot, a sûrített paradicsomot és az apróra vágott chili paprikát. Összesütjük és közben fûszerezzük ízlésün szerint sóval, borssal és a szárított fûszerekkel. Mikor összesült az egész, levesszük a tûzrõl és elkeverjük a töltelékben a tejfölt és a reszelt parmezán sajtot. Ezzel a ragúval töltjük meg az elõpárolt cukkini hajókat.





180 °C-on, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a töltött cukkiniket. Míg sülnek, addig megpároljuk a rizst és forrón tálaljuk majd a koktél paradicsomokkal. 








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s