~ CARBONARA 15 PERC ALATT ~

2017-02-14

sponsored links












A világ legegyszerûbb tésztaétele, ami tényleg meg van pár perc alatt. Sûrûn készül, ha nincs sok idõ a fõzésre és mégis valami finomat szeretnénk enni. Emlékszem elõször a Két éhes olasz, Antonio és Gennaro mûsorában láttam ezt a receptet. Annyira egyszerûen és olyan átéléssel készítették, hogy még az is kedvet kapott hozzá, aki amúgy még fõzni sem szeret. Hiába, ezek az olaszok a tésztafõzés királyai... Mikor nyaralni voltam az olasz tengerparton, emlékszem, olyan tésztákat hoztak ki elõételként, hogy megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat, pedig semmi extra nem volt rajta, és mégis... Elképesztõ módon tudják az ízeket rávarázsolni a tésztáikra. Nos, az eredeti receptnél megmaradva készült el most is. Mivel az egyik kedvenc ételünk, gondoltam kapjon egy bejegyzést ide is, a blogomra. Megérdemli...


 Hozzávalók 4 személy részére: 1 csomag olasz spagetti, 250 gr. húsos bacon szalonna, 4 tojás, 2 tojássárgája, 100 gr. reszelt parmezán sajt, frissen õrölt fekete bors.


Sós vizet forralunk és a spagettit "al dente" megfõzzük. Míg felforr a víz és fõ a tészta, addig egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sárgájákat és beleszórjuk a parmezánt. Villával elkeverjük az egészet. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyõben sütni kezdjük. Mikor a szalonna zsírjára sült és megpirult, addigra szinte a tészta is megfõtt. A tésztát egyenesen a fõzõvízbõl a forró serpenyõbe szedjük és rögtön ráöntjük a tojásos-parmezános keveréket. Lazán összeforgatjuk az egészet, majd frissen õrölt fekete borssal máris tálaljuk. Egyszerûen mennyei!!!








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s