~ BÉCSI ALMÁS RÉTES ~

2017-10-01

sponsored links


?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 kk só
- 3 ek étolaj
- kb 1 dl langyos víz
Töltelék :
- 4 db alma
- fél citrom leve
- 1 tk õrölt fahéj
- 3  ek cukor
- 1 szelet száraz kenyér
- 3  ek olvasztott vaj + a kenéshez
- 2 ek mazsola
- fél dl rum


  • A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd a tésztagombóc tetejét kenjük meg olajjal és csomagoljuk folpackba. Szobahõmérsékleten pihentessük 1 órán át.
  • A kenyeret elektromos darálóval aprítsuk morzsásra, majd egy serpenyõben az olvasztott vajon pirítsuk aranybarnára. Ha a morzsa kihûlt, keverjük össze a cukorral és a fahéjjal.
  • Az almát hámozzuk meg vágjuk ketté és távolítsuk el a magházát, majd vágjuk vékony szeletekre. Azután forgassuk össze a citromlével.
  • A tésztát egy enyhén lisztezett abroszon  nyújtsuk ( húzzuk ) ki, amilyen vékonyra csak tudjuk, kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk a szélére a morzsát, halmozzuk rá az almaszeleteket és a rumban ázott mazsolát, majd a tészta két szélét hajtsuk a töltelékre és az abrosz segítségével tekerjük fel. 
  • A tésztarudat tegyük sütõpapírral bélelt gáztepsibe és 180 °C - on süssük kb 30 percig. 

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s