~ BOUNTY SZELET GLUTÉNMENTESEN ~

2017-12-14

sponsored links
















?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 teáskanál sütõpor
- 50 ml tej
Krém : 
-  3 dl tej
- 3 ek rizs 
- 10 dkg cukor cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg vaj
tetejére : 
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé ( pl Torras )
- 1 ek étolaj

  • A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadva a tojásokat, tovább habosítjuk. Azután hozzászitáljuk a sütõporos, kakaóporos lisztet, hozzákeverjük a tejet és a masszát egy kb 22 x 22 cm - es sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 
  • 180 °C - on kb 20 perc alatt  tûpróbáig sütjük.
  • A krémhez a rizst kávédarálóval búzadara szerûre daráljuk, majd a tejjel és a cukorral puhára fõzzük, ( ha szükséges adjunk hozzá még tejet, ha kemény lenne a rizs ) még forrón hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Ha a krém kihûlt kihabosítjuk a vajjal.
  • A krémet a tésztán elsimítjuk és a tetejét gõz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk.


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s