~ ASZALTSÁRGABARACKOS-TÚRÓTORTA ~

2018-07-07

sponsored links

Szeretem a sárgabarackot. Aszalva is. Ez a torta is az aszalt változattal készült, finom lett. Sütés nélküli, így kezdõ vagy sütni nem szeretõ (van ilyen??) háziasszonyok is bátran belevághatnak. A sütemény a Mizo jól bevált laktózmentes termékeivel készítve laktózmentes, és ha a babapiskótánál és a díszítésnél is figyelünk, akkor akár gluténmentessé is tehetjük. A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is, sok sikert hozzá! ?


Hozzávalók 23 cm-es tortához:
az alaphoz:
?   10?12 babapiskóta
a krémhez:
 20 dkg aszalt sárgabarack
 3,6 dl víz
?   5 dkg cukor
?   50 dkg Mizo laktózmentes túró
?   10 dkg porcukor
?   1 citrom
?   1 pohár (150 g)  Mizo laktózmentes tejföl
?   1 doboz (330 ml) Mizo laktózmentes tejszín
?   8 zselatinlap
a díszítéshez:
?   ostyavirág
?   cukorgyöngy


A kapcsos tortaformát körkörösen kirakjuk a babapiskótával.
A barackot kisebb darabokra vágjuk, leforrázzuk 3 dl vízzel, és 15 percig áztatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, és közepes lángon a gyümölcsöt puhára fõzzük úgy, hogy a levét nagyjából elpárologtatjuk. Hagyjuk langyosra hûlni, majd botmixerrel pürésítjük. A tejszínbõl lágy habot verünk.
A túrót kézi mixerrel elkeverjük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a tejföllel. Fakanállal beleforgatjuk a barackpürét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, közben 60 ml vizet felforralunk. Feloldjuk benne a felpuhult lapokat, majd kevés túrókrémet keverünk hozzá. A zselatinos elegyet a túrókrémbe keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Vigyázva, hogy a piskóták ne csússzanak szét, a krémet a tortaformába öntjük. A tetejét elsimítjuk, és folpakkal lefedve 1 éjszakára hûtõbe tesszük.
Másnap eltávolítjuk a folpakot és a tortakarikát, végül a tortát ostyavirággal és cukorgyönggyel díszítjük. Szeletekre vágva kínáljuk.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/07/aszaltsar...

sponsored links

Keres?s