ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS: Karácsonyi pulykamell töltött almával

2016-12-21

sponsored links


Hozzávalók: 2 kg pulykamell, 20 dkg füstölt szalonna, 10 gerezd fokhagyma, só, olaj; a töltött almához: 10 alma, 30 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. A pulykamellet enyhén megsózzuk, majd hegyes késsel annyi helyen felszúrjuk, ahány fokhagymadarabunk van, s azokat a nyílásokba tűzzük. A tepsi aljára kevés olajat öntünk, beletesszük a húst, beborítjuk a szalonnacsíkokkal, hústűvel a húshoz tűzzük. Felforrósított olajjal az egészet leöntjük. Kevés vizet teszünk alá, fóliával lefedjük és ...

Folytatás a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2016/12/unnep...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok