"teljes értékü" almás-zabpelyhes amerikai palacsinta

2015-09-20

sponsored links


Öszi vasárnap reggelenken megérdemelünk némi kényeztetést. A konyhából áradó almás-fahéjas illatot, és ezeket a pihepuha amerikai palacsintákat. Az elkészítésük, mint mindig, egyszerü.

Most a legnagyobb híve az amerikai gasztro oldalakon egyre szélesebb körben terjedö "wholesome", azaz teljes értékü táplálkozásnak vagyok. A lényege, hogy az alapanyagok természetesek (azaz lehetöleg nem feldolgozottak, ha feldolgozottak, akkor a bio-részlegröl, mert) nem tartalmaznak mesterséges alapanyagokat, finomított cukrot, finomított szénhidrátot, hidrogénezett növényi olajat. Tartalmaznak azonban sok zöldséget, gyümölcsöt, némi húst, halat, tejterméket - melyeket allergiáok kiválthatnak kókusz-/mandula-/mogyorótejjel is - zsíradékokból igyekszik kókuszolajat (sütéhez-fözéshez) és olívaolajat (salátához) használni, ajánlja a ma divatos magokat (chia, qinoa, utifümaghéj) és cukrok helyett a természetes édesítöket (agavé, eritrit, xilit, stevia, méz, esetleg finomítatlan nádcukor).

Tetszik, hogy nincs benne semmi egyoldalúság, minden táplálékfajtából kiegyensúlyozottan lehet fogyasztani, és ...

Folytatás a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2015/09/telj...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok