"Lusta asszony" rétese

2011-10-01

sponsored links


Ez nem az a bizonyos, a köztudatban eléggé elterjedt süti amire elsõként legtöbben gondoltok. De méltán illethetõ a névvel, mert tényleg nagyon gyorsan elkészül. Egyébként egy szimpla kígyórétesrõl van szó. Annyira elszoktam a sütéstõl (az egész nyáron tartó lakás felújítás az oka), hogy ha rám tör az édesség utáni vágy, lustaságom miatt többszörösen meggondolom, hozzáfogjak-e bármit is készíteni? Ha mégis felülkerekedek kényelmességemen, akkor az ilyen gyors sütiket részesítem elõnyben. Még mindig az almás receptek számát gyarapítom.
Annyira spóroltam az energiámmal, hogy az almát sem reszeltem le, (szerintem finomabb is így darabos almával), hámozás után kis kockákra vágtam, még cukrozni sem kellett a gyümölcsöt, mert édes fajta, csak egy kis fahéjjal szórtam le. 2 rúd lett belõle. Nálunk ez most két fõre készült, én még szinte langyosan megettem az adagomat. :)

Elkészítés:

A meglangyosított tejhez adok pici cukrot, belemorzsolom az élesztõt, hagyom felfutni. Addig kimérem a lisztet, beleszórom a maradék cukrot, csipet sót, elmorzsolom benne a kemény zsírt, majd hozzáadom a tojást, a felfutott élesztõt és ...

Folytats a blogon ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s